Voor wie is OMG geschikt?

De Orthomanuele Geneeskunde, methode Sickesz is geschikt voor mensen van alle leeftijden. Leeftijd speelt geen rol, ook baby’s vanaf drie weken met het KISS syndroom (dit is de ‘huilbaby’) kunnen met deze voorzichtige methode behandeld worden.

In het algemeen komen alle klachten aan de rug en gewrichten die ontstaan zijn door vallen, struikelen, vertillen of een verkeerde houding in aanmerking voor behandeling met OMG. Een foutstand in de gewrichten, het bekken of de wervels kan pijn in de rug en gewrichten veroorzaken. Hierbij treedt vaak ook uitstraling in armen of benen op. Controle bij bestaan van zulke klachten is derhalve zinvol. Door ongevallen kan de gehele rug geraakt worden met als gevolg overal klachten en moeheid. Met name whiplashklachten en duizeligheid na een aanrijding zijn zeer goed te behandelen.

Ook klachten die veroorzaakt worden door verstoringen in het vegetatieve zenuwstelsel kunnen opgeheven worden. Zoals hoofdpijn, migraine, pijnklachten in het hoofd in het algemeen, hartkloppingen, benauwdheid, maagklachten, buikpijn, darmklachten (obstipatie/diarree), blaasklachten en menstruatieklachten.

Bij sportblessures vinden wij meestal foutstanden van de botdelen in de betreffende gewrichten. Denk aan liesklachten (lopers, voetballers), heup-knie-enkel-voetklachten, hamstringklachten, schouderklachten (zwemmers, werpsporten) of elleboogklachten (tennis, golf). Vaak zijn de blessures hardnekkig, genezen matig of komen snel terug, totdat een correctie in de gewrichten naar de goede stand is gedaan.

Contra-indicaties zijn ontstekingen, breuken of metastases in de botten.